Bolestad 4855

Bolestad 4855

Tillfälle att förvärva en större fastighet med ett utmärkt Logistikläge. Fastigheten är belägen ca 30 km norr om Helsingborg längs med E4:an i anslutning till logistikklustret i Östra Ljungby. Ett ypperligt tillfälle att använda marken, som till stor del är hårdgjord, antingen till egen verksamhet eller för byggnation av lager/logistik- byggnader. Fastigheten hyrs idag ut till ett företag som använder markytan för att hantera massor från bygg och entreprenadsidan, samt driver en grusterminal.
Läget är strategiskt i nordvästra Skåne Längs med E4:an och nära till E6:an strax utanför Helsingborg, som med sin stora hamn är en av de största och viktigaste logistiknaven i Sverige. Adressen är Bolestad 4855 vilket ligger i Klippans kommun.
Fastigheten, som är friköpt, är endast bebyggd med ett större skärmtak med gjuten betongplatta med en stomme av stål och tak av plåt. Det finns också en mobilmast för vilken marken arrenderas, i övrigt finns det enbart lös egendom i form av en bod och vågstation inom markytan.
Runt hela fastigheten löper en vall och för att komma in på området måste man passera en grind med digital vakt.
Området är mycket intressant ur ett logistikperspektiv då det är beläget nära två europavägar i nordvästa Skåne strax utanför logistiknavet Helsingborg, vilket ger åtkomst både mot Göteborg och Norge via E6:an samt mot Stockholm och norröver längs E4:an.
Det arrendekontrakt som är tecknat för fastigheten sträcker sig till 2028-05-31 med en möjlig uppsägning till 2026-05-31. Det kan finnas utrymme att diskutera arrendetiden om en köpare vill ha åtkomst till marken tidigare.
Affären sker genom s.k bolagsförsäljning, försäljning av det befintliga bolaget Tranarp Fastighets AB med organisationsnummer 559119-2694.
Total byggnadsyta om ca 270 kvm, tomtareal ca 58 820 kvm

Kontakta oss för utförligare prospekt

Poppelgatan 19

Poppelgatan 19

Försäljning av en produktions- och lagerfastighet på ett strategiskt läge i Lomma, belägen på Poppelgatan 19, med närhet till såväl centrala Lomma som till E6:an och dess tillfartsleder.

Läget är samtidigt ytterst tillgängligt, såväl till fots som med bil och via allmänna kommunikationer då Lomma tågstation ligger ett stenkast bort, mindre 10 minuters promenad.

Fastigheten säljs med en större vakans, då ca 3 080 kvm lokaler har tomställts. Dessa lokaler består primärt av produktions- och verkstadsytor, men även lager- och kontorsytor som tidigare huvudsakligen använts i egen regi.
Tre externa hyresgäster hyr lokaler för olika ändamål; dansstudio, livsmedelsproduktion och bilförsäljning.

Samtliga produktions- och verkstadsytor har ändamålsenliga planlösningar och håller ett gott skick. Lokalerna har delvis olika takhöjder, från 3,5–10 meter upp till balk.
Ytorna med högst takhöjd används för plåt- och järnkonstruktion.

Den stora tomtytan om ca 6 900 kvm ger goda möjligheter till både tillfart och uppställning.

För området gäller en stadsplan, som vann laga kraft per 1983-04-14 (akt 1262-P05).
Planen medger industriändamål med en byggnadshöjd om maximalt 10 meter.

Fastigheten säljs i bolagsform.

Karbingatan 14

Karbingatan 14

Nils H. inarbetad restaurang och cateringverksamhet i Helsingborg till försäljning.

Nils H. Restaurang AB är ett bolag som bedriver restaurangrörelse i Helsingborg sedan 1996.
Restauranglokalen kan tyckas ligga ”lite avsides” på Bergaområdet, men åren har visat att restaurangen och konceptet varit mycket framgångsrikt. Lokalerna hyrs av Wihlborgs AB och har en yta om ca 366 kvm.
Nils H. värnar det gedigna och närproducerade i varje säsong och restaurangen har öppet för lunch och catering under de flesta av årets dagar, dock ej under sommarsemestern.

Hos Nils H. lagar man gärna husmanskost på idel skånska/svenska råvaror av bästa kvalitet. Det är här ni hittar den goda Äggakagan på menyn, som de flesta som har besökt Helsingborg genom åren har hört talas om!
Med den gedigna erfarenheten man samlat på sig under åren är man väl rustade för att ta sig an fester, arrangemang och event i alla storlekar. 10 personer på middag en fredagskväll, eller tusentals på veckolånga event. Ambitionen är att Nils H. och dess samarbetspartners ska vara det trygga alternativet för alla arrangemang, som exempelvis bröllop, studentmottagning, arbetsplatsträffar eller annat.
Nuvarande ägare, som drivit restaurangen själv sedan 2017, har nu bestämt sig för att sälja verksamheten efter många år som både kock och krögare. Under år 2024 passerar han dessutom ”65-års-strecket” och vill ägna mer tid åt familj och sina fritidsintressen.

Köparen tar över en fin verksamhet där man bara kan ”vrida om nyckeln” och fortsätta på den inslagna vägen, eller förändra och sätta sin touch på verksamheten. Säljarens önskemål är att ett tillträde äger rum omkring årsskiftet 2023/24.

TVÅ VERKSAMHETER
– EN RESTAURANG!

Nuvarande ägare äger och driver verksamheten själv, sedan år 2017. Tillsammans med sina tre anställda håller Peter Ekh verksamheten öppen året runt, dock med olika inriktning.

Lunchrestaurang
Lunchservereringen hålls öppen hela året, förutom under långhelger och sommarsemestern. Men räknar i genomsnitt med ett 50-tal gäster varje dag, gäster som uppskattar den vällagade husmanskost som restaurangen gjort sig känd för. Här serveras ingen ”Dagens rätt” men väl ett urval rätter som förändras från vecka till vecka. Nils H:s äggakaga är välkänd i hela regionen! Huvudsakligen äter man i den gemytliga matsalen, med plats för ett femtiotal sittande. Men många önskar även ”take-away”, vilket är smidigt eftersom det är så lätt att parkera alldeles utanför entrén.

Catering
Dock är det bolagets cateringverksamhet som står för större delen av omsättningen, ca 60 %. Dagligen körs det ut lunchportioner till företag och privatpersoner i Helsingborgsregionen men till största del består cateringverksamheten i att servera mat till bröllop, firmafester och större event. Inget event är egentligen för stort för Nils H, men vanligen överstiger inte antalet gäster 100 personer.
Här kommer det moderna, väl tilltagna och välutrustade köket till fin användning! I köket
finns gott om utrymme och all maskinell utrustning som behövs, dessutom är maskinparken modern och i ett gott skick. I lokalerna finns även tillgång till kylar och frysar som kommer väl till pass för planering och genomförande av stora arrangemang. För detta ändamål finns all utrustning i form av kylar, frysar, förvaringskärl, porslin och transportfordon.

Säljaren och personal på restaurangen vill inte bli kontaktade avseende försäljningen.
För frågor och information om verksamheten och för att erhålla vårt försäljningsprospekt, kontakta Sundsstaden.

Köpmannagatan 39

Köpmannagatan 39

Rörelsen är väl inarbetad sedan år 2007, i Hjärup som ligger mellan Lund och Malmö.

Butiken har har ett utmärkt butiksläge och i närområdet bor det totalt ca 5 000 personer. Detta är den enda livsmedelsbutiken i området och den har därför ett stort antal stamkunder, men även kunder som tar sig dit med anledning av butikens fräscha standard och goda sortiment.
Sedan hösten 2023 är man även fullständigt ombud för Post Nord, liksom att man är ombud för Svenska Spel, DHL, Schenker och UPS. Detta drar stora kundströmmar till butiken.

I butiken finns ett fullständigt sortiment av livsmedel men även annat och butiken erbjuder generösa öppettider, kl 9.00-20.00 alla veckans dagar.

Kedjan vill vara den lokala mötesplatsen på de orter där man finns, oavsett om det handlar om ett samhälle på landsbygden eller en närort till en större stad. Hit ska alla kunna komma för att handla sin middag, det som behövs till fredagsmyset eller en härlig helgfrukost. Det är det som är den stora framgångsfaktor – närheten och det personliga.
Detta gäller i ännu större utsträckning för butiken i Hjärup.
Här träffas grannar för en kort pratstund vid fruktdisken och här får kunderna inspiration till middagen med hjälp av engagerad personal.

Nuvarande ägare, som drivit rörelsen själva sedan 2018, har nu bestämt sig för att sälja verksamheten.
Köparen tar över en fin verksamhet där man bara kan ”vrida om nyckeln” och fortsätta på den inslagna vägen, eller förändra och sätta sin touch på verksamheten. Säljarens önskemål är att ett tillträde äger rum omkring årsskiftet 2023/24 och man kan tänka sig att under en övergångsperiod ”skola in” köparen för att skapa optimala förutsättningar för övergången.

Med sitt läge och inarbetade rörelse ska butiken kunna bibehålla sitt goda renommé och sin försäljningsvolym även efter rörelsens försäljning. En ny ägare har desutom möjlighet att sätta sin egen prägel på butiken och att utveckla den vidare. Här finns alla möjligheter!

Den totala butiksytan, som uppgår till ca 800 kvm, hyrs i ett hyresavtal som löper till och med år 2025.

Av ytan uppgår större delen av försäljningsyta, endast en mindre del utgörs av lager och personalutrymmen. Försäljningsytan är luftig och nyligen uppfräschad, håller därför en modern standard.

Företaget har en mycket god finansiell ställning och har under de tio senaste åren haft en stabil omsättningsökning, som för år 2022 innebar en årsomsättning om drygt 17 000 000 kr, med ett positivt rörelseresultat.
Prognosen för helåret 2023 säger att omsättningen ökar upp emot 18 000 000 kr och naturligtvis med ett positivt rörelseresultat.

Verksamheten har under 2023 sysselsatt både sina båda ägare på deltid, som för detta tagit ut marknadsmässig lön, samt ytterligare fyra personer.
Nuvarande ägare prognosticerar för helåret 2023 alltså för såväl omsättnings- som resultat- ökning jämfört med jämförelseåret 2022. Detta till stor del drivet av att butiken genererar allt större kundflöden.
Bolaget har väletablerade rutiner för såväl inköp och försäljning, som ekonomi och administration.

Investeringsaspekter:

Inarbetad rörelse!

Fräscha lokaler med modern standard på ett bra kundläge!

Omsättningsökning sedan 10 år tillbaka med positiva rörelseresultat!

Stabila kund- och kassaflöden!

Möjlighet till ”flygande start”!

Säljaren och personal på restaurangen vill inte bli kontaktade avseende försäljningen.

För frågor och information om verksamheten, kontakta Sundsstaden.

Timmervägen 5

Timmervägen 5

På Timmervägen 5 i Höör kan vi nu erbjuda en mycket välbelägen tomt till försäljning.

Tomten ligger alldeles intill den befintliga Padelhallen ”Padel 365” och har ett mycket tillgängligt läge alldeles invid väg 23 i den norra delen av Höör. Vid samma infart ligger Bygg Max med sin stora anläggning. Med sitt läge har tomten också ett utmärkt exponeringsläge utmed väg 23.

Området har varit ett etablerat handelsområde i många år, centrerat kring Citygross, men de senaste åren har ett antal nya koncept etablerats i området, såsom Jysk, Hem & Fix, Dollarstore, m fl. Hösten 2024 slår även Rusta upp portarna för sin nya butik som ligger tvärs över gatan från denna fastighet som nu är till salu.

Total tomtyta ca 3.000 kvm.

Välkommen att höra av dig till oss för ytterligare information och visning.