Landsvägen 2803, Klagstorp

Välkommen till den skånska idyllen.

Såld
ADRESS Landsvägen 2803 Klagstorp
LOKALTYP 1-familjs friliggande villa
BYGGNADSÅR 1824
BOAREA 130 kvm
BIAREA 32 kvm
ANTAL RUM 4
ANTAL SOVRUM 2
TOMTAREA 1 094 kvm
HISS Nej
UTGÅNGSPRIS 3 895 000 kr
SLUTPRIS 3 500 000 kr

Landsvägen 2803

Välkommen till denna charmiga skånelänga belägen alldeles intill en liten mölla, därav har den fått namnet Lilla Möllagården. Huset ligger inbäddat i den grönskande omgivningen med åker på ena sidan och en porlade bäck på den andra. Nuvarande ägare har nyligen uppdaterat huset och fått de moderna inslagen att att kännas fullt naturliga jämte de gamla detaljerna som finns kvar sedan länge. Huset har belönats med både nytt kök och badrum samt en övergripande renovering.

Kontakt

Sundsstaden AB med kontor i på Limhamn och med verksamhet inom förmedling av kommersiella fastigheter och lokaler i hela Öresundsregionen. Sedan 2022 förmedlar vi även villor och bostadsrätter.

Tillsammans så har vi över 50 års erfarenhet från fastighetsbranschen och har genom åren förskaffat oss en bred kunskap kring fastighetsrelaterade frågor som ekonomi, juridik, teknik, byggprojekt och inte minst affärer.

Tveka inte att kontakta oss redan idag, så berättar vi mer.

Med vänliga hälsningar

Johan Eriksson

Johan Eriksson
ANSVARIG MÄKLARE
Johan Eriksson
Reg. Fastighetsmäklare
Sundsstaden
0702100092
johan.eriksson@sundsstaden.se

Fakta och dokument

SNABBFAKTA
Adress: Landsvägen 2803
Lokaltyp: 1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform: Frikopt
Byggår: 1824
Antal rum: 4
Boarea: 130 m²
Biarea: 32 m²
Tomtarea: 1094 m²
Tomttyp: Trädgård
Areakälla: taxeringsinformation
Kommun: Trelleborg
Skattesats: 31,838 %
FASTIGHET
Fastighetsbeteckning: Stora Jordberga 18:2
Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 1 650 000 kr
Taxeringsår: 2021
Pantbrev totalt: 1 785 000 kr
VA: Enskilt vatten året om, vattnet är samma som Hönsinge Hantverksbryggeri använder. Enskilt avlopp (Ecobox)
DRIFTKOSTNAD
Elkostnad: 27000 kr / år
Vatten: 1600 kr / år
Sotning: 1164 kr / år
Renhållning: 2988 kr / år
Total driftkostnad: 32752 kr / år
Kommentar: den beräknade förbrukningen är dryga 15.000kWh och med en total elkostnad om 1,8kr/ kwh. Vattnet är enskilt och levereras från Jordberga gods det är samma vatten som används av Hönsinge Hantwerksbryggeri. Avloppet är av märket Ecobox och kräver minimalt löpande underhåll.
BYGGNAD
Byggnadstyp: 1½-plansvilla i vinkel
Byggår: 1824
Grundmur: Natursten
Grundläggning: Platta på mark/skånegrund
Stomme: Lersten/tegel
Bjälklag: Trä
Fasad: Puts/ natursten
Tak: Halm
Fönster: 2-glas
Uppvärmning: Direkt El/ved
Renoveringar: Fastigheten totalrenoverades invändigt vintern 22-23 då man rev ut allt i kök och vardagsrum gjorde om från grunden. Även badrummet är nytt, sovrummen har man fräschat upp med passande färger. Fiber är installerat.
Andra byggnader: I förlängningen på vinkelbyggnaden finns det förutom garage och gästlägenhet även förråd och vind.
Övrigt: Fastigheten totalrenoverades invändigt vintern 22-23 då man rev ut allt i kök och vardagsrum gjorde om från grunden. Även badrummet är nytt, sovrummen har man fräschat upp med passande färger. Fiber är installerat.
ENERGIDEKLARATION
Utförd: Ja
Utfärdad: 2017-12-14
Energiklass: E
Energiförbrukning: 89 kWh / kvm / år
BYGGNAD
Ventilation: Självdrag

Entré
Den naturliga entren leder dig in mellan kök och vardagsrum, med fin plats för avhängning.

Kök
Toppmodernt kök från 2023, köket är luftigt tack vare att man har valt att inte montera några överskåp samt att det är öppet upp till nock. Det finns ändå gott om förvaring tack vare en imponerande köksö, köket är utrustat med varmluftsugn, spishäll med inbyggd fläkt, kyl/frys samt diskmaskin.

Vardagsrum
Stort härligt vardagsrum som är öppet upp i nock och de gamla takbjälkarna är frilagda för extra charm. För extra mysfaktor och värme är det bara att tända en brasa i braskaminen och slå sig ner!

Badrum
Toppmodernt badrum i klassisk stil med alla de rätta valen, här finns allt du kan tänka dig behöva. Duschhörna med glasväggar och ett separat badkar för avkopplande stunder. Badrummet renoverades även det 2023. Självklart så finns det även en tvättpelare med både tvättmaskin och torktumlare.

Sovrummen
De båda sovrummen ligger i en privat del av huset, här har det lagts stor vikt vid att skapa en rogivande känsla och mycket tanke ligger bakom valet av färg och inredning.

Gästdel
Förbi det integrerade garaget så finner du en gästdel med ett badrum, sovrum samt egen entre med möjlighet för en egen tvättstuga. Eller varför inte hyra ut denna del av huset?

OMGIVNING

Allmänt om området: Stora Jordberga är en del av Sveriges skafferi, mer känt som söderslätt. Här finner du bördiga åkerlandskap som skiftar i färg och grödor. Man får känslan av att bo på landet samtidigt som man har nära till den service man kan önska sig. Här finns både Hönsinge Hantwerksbryggeri och Jordberga gods alldeles i närheten.

ÖVRIGA LÄNKAR

INTRESSEANMÄLAN


  Johan Eriksson
  ANSVARIG MÄKLARE
  Johan Eriksson
  Reg. Fastighetsmäklare
  Sundsstaden
  0702100092
  johan.eriksson@sundsstaden.se