Köpmannagatan 39, HJÄRUP

Inarbetad livsmedelsbutik med god lönsamhet!

Till salu
ADRESS Köpmannagatan 39 HJÄRUP
LOKALTYP Rörelse
HISS Nej

Köpmannagatan 39

Rörelsen är väl inarbetad sedan år 2007, i Hjärup som ligger mellan Lund och Malmö.

Butiken har har ett utmärkt butiksläge och i närområdet bor det totalt ca 5 000 personer. Detta är den enda livsmedelsbutiken i området och den har därför ett stort antal stamkunder, men även kunder som tar sig dit med anledning av butikens fräscha standard och goda sortiment.
Sedan hösten 2023 är man även fullständigt ombud för Post Nord, liksom att man är ombud för Svenska Spel, DHL, Schenker och UPS. Detta drar stora kundströmmar till butiken.

I butiken finns ett fullständigt sortiment av livsmedel men även annat och butiken erbjuder generösa öppettider, kl 9.00-20.00 alla veckans dagar.

Kedjan vill vara den lokala mötesplatsen på de orter där man finns, oavsett om det handlar om ett samhälle på landsbygden eller en närort till en större stad. Hit ska alla kunna komma för att handla sin middag, det som behövs till fredagsmyset eller en härlig helgfrukost. Det är det som är den stora framgångsfaktor – närheten och det personliga.
Detta gäller i ännu större utsträckning för butiken i Hjärup.
Här träffas grannar för en kort pratstund vid fruktdisken och här får kunderna inspiration till middagen med hjälp av engagerad personal.

Nuvarande ägare, som drivit rörelsen själva sedan 2018, har nu bestämt sig för att sälja verksamheten.
Köparen tar över en fin verksamhet där man bara kan ”vrida om nyckeln” och fortsätta på den inslagna vägen, eller förändra och sätta sin touch på verksamheten. Säljarens önskemål är att ett tillträde äger rum omkring årsskiftet 2023/24 och man kan tänka sig att under en övergångsperiod ”skola in” köparen för att skapa optimala förutsättningar för övergången.

Med sitt läge och inarbetade rörelse ska butiken kunna bibehålla sitt goda renommé och sin försäljningsvolym även efter rörelsens försäljning. En ny ägare har desutom möjlighet att sätta sin egen prägel på butiken och att utveckla den vidare. Här finns alla möjligheter!

Den totala butiksytan, som uppgår till ca 800 kvm, hyrs i ett hyresavtal som löper till och med år 2025.

Av ytan uppgår större delen av försäljningsyta, endast en mindre del utgörs av lager och personalutrymmen. Försäljningsytan är luftig och nyligen uppfräschad, håller därför en modern standard.

Företaget har en mycket god finansiell ställning och har under de tio senaste åren haft en stabil omsättningsökning, som för år 2022 innebar en årsomsättning om drygt 17 000 000 kr, med ett positivt rörelseresultat.
Prognosen för helåret 2023 säger att omsättningen ökar upp emot 18 000 000 kr och naturligtvis med ett positivt rörelseresultat.

Verksamheten har under 2023 sysselsatt både sina båda ägare på deltid, som för detta tagit ut marknadsmässig lön, samt ytterligare fyra personer.
Nuvarande ägare prognosticerar för helåret 2023 alltså för såväl omsättnings- som resultat- ökning jämfört med jämförelseåret 2022. Detta till stor del drivet av att butiken genererar allt större kundflöden.
Bolaget har väletablerade rutiner för såväl inköp och försäljning, som ekonomi och administration.

Investeringsaspekter:

Inarbetad rörelse!

Fräscha lokaler med modern standard på ett bra kundläge!

Omsättningsökning sedan 10 år tillbaka med positiva rörelseresultat!

Stabila kund- och kassaflöden!

Möjlighet till ”flygande start”!

Säljaren och personal på restaurangen vill inte bli kontaktade avseende försäljningen.

För frågor och information om verksamheten, kontakta Sundsstaden.

Gör gärna en intresseanmälan för mer information om kommande visningar.

Kontakt

Sundsstaden AB med kontor i på Limhamn och med verksamhet inom förmedling av kommersiella fastigheter och lokaler i hela Öresundsregionen. Sedan 2022 förmedlar vi även villor och bostadsrätter.

Tillsammans så har vi över 50 års erfarenhet från fastighetsbranschen och har genom åren förskaffat oss en bred kunskap kring fastighetsrelaterade frågor som ekonomi, juridik, teknik, byggprojekt och inte minst affärer.

Tveka inte att kontakta oss redan idag, så berättar vi mer.

Med vänliga hälsningar

Johan Eriksson

Anders Hedenskog
ANSVARIG MÄKLARE
Anders Hedenskog
Partner
Sundsstaden
0708-119898
anders.hedenskog@sundsstaden.se

Fakta och dokument

SNABBFAKTA
Adress: Köpmannagatan 39
Lokaltyp: Rörelse
Upplåtelseform: Frikopt
Kommun: Staffanstorp
Skattesats: 30,528 %
FASTIGHET
Fastighetsbeteckning:
Pantbrev totalt: 0 kr
ENERGIDEKLARATION
Energiklass:

OMGIVNING

DOKUMENT

ÖVRIGA LÄNKAR

INTRESSEANMÄLAN


  Anders Hedenskog
  ANSVARIG MÄKLARE
  Anders Hedenskog
  Partner
  Sundsstaden
  0708-119898
  anders.hedenskog@sundsstaden.se