Karbingatan 14, HELSINGBORG

Nils H. restaurang och cateringverksamhet i Helsingborg

Till salu
ADRESS Karbingatan 14 HELSINGBORG
LOKALTYP Rörelse
HISS Nej
UTGÅNGSPRIS 1 200 000 kr

Karbingatan 14

Nils H. inarbetad restaurang och cateringverksamhet i Helsingborg till försäljning.

Nils H. Restaurang AB är ett bolag som bedriver restaurangrörelse i Helsingborg sedan 1996.
Restauranglokalen kan tyckas ligga ”lite avsides” på Bergaområdet, men åren har visat att restaurangen och konceptet varit mycket framgångsrikt. Lokalerna hyrs av Wihlborgs AB och har en yta om ca 366 kvm.
Nils H. värnar det gedigna och närproducerade i varje säsong och restaurangen har öppet för lunch och catering under de flesta av årets dagar, dock ej under sommarsemestern.

Hos Nils H. lagar man gärna husmanskost på idel skånska/svenska råvaror av bästa kvalitet. Det är här ni hittar den goda Äggakagan på menyn, som de flesta som har besökt Helsingborg genom åren har hört talas om!
Med den gedigna erfarenheten man samlat på sig under åren är man väl rustade för att ta sig an fester, arrangemang och event i alla storlekar. 10 personer på middag en fredagskväll, eller tusentals på veckolånga event. Ambitionen är att Nils H. och dess samarbetspartners ska vara det trygga alternativet för alla arrangemang, som exempelvis bröllop, studentmottagning, arbetsplatsträffar eller annat.
Nuvarande ägare, som drivit restaurangen själv sedan 2017, har nu bestämt sig för att sälja verksamheten efter många år som både kock och krögare. Under år 2024 passerar han dessutom ”65-års-strecket” och vill ägna mer tid åt familj och sina fritidsintressen.

Köparen tar över en fin verksamhet där man bara kan ”vrida om nyckeln” och fortsätta på den inslagna vägen, eller förändra och sätta sin touch på verksamheten. Säljarens önskemål är att ett tillträde äger rum omkring årsskiftet 2023/24.

TVÅ VERKSAMHETER
– EN RESTAURANG!

Nuvarande ägare äger och driver verksamheten själv, sedan år 2017. Tillsammans med sina tre anställda håller Peter Ekh verksamheten öppen året runt, dock med olika inriktning.

Lunchrestaurang
Lunchservereringen hålls öppen hela året, förutom under långhelger och sommarsemestern. Men räknar i genomsnitt med ett 50-tal gäster varje dag, gäster som uppskattar den vällagade husmanskost som restaurangen gjort sig känd för. Här serveras ingen ”Dagens rätt” men väl ett urval rätter som förändras från vecka till vecka. Nils H:s äggakaga är välkänd i hela regionen! Huvudsakligen äter man i den gemytliga matsalen, med plats för ett femtiotal sittande. Men många önskar även ”take-away”, vilket är smidigt eftersom det är så lätt att parkera alldeles utanför entrén.

Catering
Dock är det bolagets cateringverksamhet som står för större delen av omsättningen, ca 60 %. Dagligen körs det ut lunchportioner till företag och privatpersoner i Helsingborgsregionen men till största del består cateringverksamheten i att servera mat till bröllop, firmafester och större event. Inget event är egentligen för stort för Nils H, men vanligen överstiger inte antalet gäster 100 personer.
Här kommer det moderna, väl tilltagna och välutrustade köket till fin användning! I köket
finns gott om utrymme och all maskinell utrustning som behövs, dessutom är maskinparken modern och i ett gott skick. I lokalerna finns även tillgång till kylar och frysar som kommer väl till pass för planering och genomförande av stora arrangemang. För detta ändamål finns all utrustning i form av kylar, frysar, förvaringskärl, porslin och transportfordon.

Säljaren och personal på restaurangen vill inte bli kontaktade avseende försäljningen.
För frågor och information om verksamheten och för att erhålla vårt försäljningsprospekt, kontakta Sundsstaden.

Gör gärna en intresseanmälan för mer information om kommande visningar.

Kontakt

Sundsstaden AB med kontor i på Limhamn och med verksamhet inom förmedling av kommersiella fastigheter och lokaler i hela Öresundsregionen. Sedan 2022 förmedlar vi även villor och bostadsrätter.

Tillsammans så har vi över 50 års erfarenhet från fastighetsbranschen och har genom åren förskaffat oss en bred kunskap kring fastighetsrelaterade frågor som ekonomi, juridik, teknik, byggprojekt och inte minst affärer.

Tveka inte att kontakta oss redan idag, så berättar vi mer.

Med vänliga hälsningar

Johan Eriksson

Anders Hedenskog
ANSVARIG MÄKLARE
Anders Hedenskog
Partner
Sundsstaden
0708-119898
anders.hedenskog@sundsstaden.se

Fakta och dokument

SNABBFAKTA
Adress: Karbingatan 14
Lokaltyp: Rörelse
Upplåtelseform: Frikopt
Kommun: Helsingborg
Skattesats: 31,65 %
FASTIGHET
Fastighetsbeteckning:
Pantbrev totalt: 0 kr
ENERGIDEKLARATION
Energiklass:

OMGIVNING

DOKUMENT

ÖVRIGA LÄNKAR

INTRESSEANMÄLAN


  Anders Hedenskog
  ANSVARIG MÄKLARE
  Anders Hedenskog
  Partner
  Sundsstaden
  0708-119898
  anders.hedenskog@sundsstaden.se